10 suoraa syytä miksi Linux leikkaa nyt palaa Windowsin kakusta

®LINUX-SAUNA tuotantoa

         

1. Käyttäjäystävällisyys

  • Vakiintuneet Linuxin jakelut (siis käyttöjärjestelmät) ovat nyt helppokäyttöisiä. Selkeät käyttöliittymät ja ohjelmien kätevä asennus suoraan ohjelmakaupasta (kuten puhelimessa).

2. Sovellusten laajuus & helppo paketoitavuus

  • Yhdistävien konttiformaattien (Snap / Flatpak) tulo helpotti kehittäjien lähestymistä ja työtä ohjelmistojen tuonnissa Linuxille. Ohjelmistojen laaja valikoima (aina tuoreine versioineen) heti käytössä.

3. Käyttäjä päättää

  • Käyttäjillä on päätäntävalta. Vaikkakin käyttömalleja on moneen lähtöön – vakiot ovat järjelliset. Ympäristöä voidaan muokata erityistarpeiden / mieltymysten mukaan. Tärkeimmät sovellukset heti saatavilla ilmaiseksi.

4. Pelaaminen

Steam julkaistiin Linuxille jo 2012. Nyt Steam Playn avulla voidaan (kotiivien Linux-pelien lisäksi) pelata suurinta osaa Windows-peleistä Linuxissa. Tämän mahdollisti Proton-yhteensopivuustekniikka ja on myös Steam Deck -pelikonsolin menestyksen kulmakiviä. Kehittäjät kiittävät.

5. Linuxin tehokkuus laskee kuluja

  • Linux-käyttöjärjestelmien käyttö ja jakelu on ilmaista. Tämä merkitsee budjettiystävällistä vaihtoehtoa organisaatioille. Kokonainen toimisto-ohjelmistokin toimitetaan usein heti kyljessä.

6. Tietoturvallisuus- ja yksityisyyden suoja

  • Linuxit ovat lähtökohtaisesti turvallisempia verrattuna Microsoftin Windowsiin. Avoimen luonteensa ansiosta (mm. lähdekoodi) ohjelmistojen sekaan ei helposti haittakoodia istuteta. Toimelias yhteisö valvoo kuin haukka (vaikka ovatkin pingviinejä). Uhat kyetään estämään erittäin ripeästi. Jopa välinpitämätönkin käyttäjä saa Linuxissa suojaa tekemisilleen.

7. Laiteyhteensopivuus

  • Linuxin yhteensopivuus laitteistojen kanssa on vailla vertaa – jopa ilman valmistajien virallista tukea! Linuxit ovat timanttinen valinta vanhemmille tai tehoiltaan vajavaisille tietokoneille. Linux vähentää tietoteknistä jätettä.

8. Inhimillisyys

  • Linuxia suositaan nykyään siksikin, että se edustaa käyttäjälleen todellista vapautta – joka ei ota pois keneltäkään toiselta. Jokainen voi toteuttaa omia henkilökohtaisia arvojaan Linux-käyttöjärjestelmiä käyttäen.

9. Yhteisö

  • …On valtava ja sen voima piilee yhteistyössä. Linux-yhteisöt ovat aktiivisia ja omistautuneita. Yhteinen hyvä kannustaa! Linux tarjoaa tukea ja resursseja kaikentasoisille tietokoneen käyttäjille.

10. Tietoisuus tuo uusia käyttäjiä

  • Yhä useampien ihmisten tullessa tietoisiksi Linuxin (ja ylipäätään vapaiden ohjelmistojen) eduista – sen käyttöönotto kasvaa tasaisesti.

✍️@Kopimi


Liity:

®LINUX-SAUNA | Lämmöllä Linuxiin

         

<= Etusivulle