Hyötyohjelmat – Deskreen | tietokoneen ruudunjako useaan erillislaitteeseen

LINUX-SAUNA @

(Päivitetty 7.6.2022) :: Muuta mikä tahansa asianmukainen laite lisäruuduksi; tabletti, läppäri, älypuhelin tai vaikkapa telkkari.

Käyttö

Erinomainen esim. pitäessä esitelmää isommassa salissa tai luokassa. Sirotellapa useita näyttöjä pitkin tilaa puhetta tukemaan jne. Tai, miten olisi käyttö puhuttavaksi tarkoitetulle tekstille, teleprompterina, uutisia lukevien puhuvien päiden tapaan? Entä pelaaminen? Wow.

Erillisnäyttölaitteissa tulee olla käytettävissä vain internet-selain, vaikkapa Firefox, ja homma toimii.

Deskreenissä voidaan jakaa kauttaaltaan koko lähtölaitteen näyttö, tai sitten vain vaikkapa yksi tietty sovellusikkuna. Laitteita voi olla yhdistettynä rajattomasti (ottaen huomioon kuitenkin, että lähtölaitteessa riittää potkua useampaan toimitukseen).

Tietoturva?

Pelkohan on ihmisolennon pahin lamauttaja, herra paratkoon; viaton esitelmöitsijähän voisi päätyä aivan saunasolmuun sädetetyn aatoksen iskeytyessä folion lävitse tajuntaan kesken kaiken.

Deskreen-apajilla ei ole zuckeroijille eikä Edward Snowdenin vastustelijoille kuitenkaan varattua sijaa; päästä päähän -salaus on paikallaan.

Avaimena toimii lähtökohtaisesti oma WiFi-verkkosi. Ohjelma itsessään ottaa tilaa kiintolevyltä n. 250 mt. Virtuaalinäyttösovitin on eduksi, vaan ei vaadittu. Tuttu näytönpeilauskin riittää.

Deskreen on tarjolla nyt suomeksi,verkkosivuaan myöten, kattavine ohjeistuksineen.

https://deskreen.com

✍️@Kopimi


LINUX-SAUNA @

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.