Hyötyohjelmat | Subtitld – Tekstitykset helposti videoon kuin videoon

Nykyään ilmenee ennenkokematonta videotulvaa. Valtava osa näistä videoista on englanninkielisiä, kiinaksi tai vaikkapa swahiliksi. Maailma on monin tavoin yhdistyneempi kuin milloinkaan; kielimuurit ovatkin viimeisiä merkittäviä haasteita jopa edistyneimmillekin automaatti-algoritmeille kun puhutaan tosiasiallisuudesta.

Varsinkin mm. Suomensukuiset, aivan omilla monimuotoisuuksien tasoillaan toimivat kielet kohtaavat usein puutaheinää. Kiristyskirjeiden suhteen, taas sitten kuitenkin, oma kielemme toki toimii jopa siunauksellisena turvanamme; on eri asia viskata G00gle Translateen suora toimenpide italiasta ranskaksi kuin samasta lähteestä suomeksi. Tuloksena on alati hilpeää epäkieltä jolle saamme hihitellä napsauttaessamme roskakoria.

Toki kannattaa opiskellä uusia kieliä; se kannattaa aina. Kaikilla ei kuitenkaan yksinkertaisesti ole moiseen kiinnostusta, aikaa tahi avuja. Tällä raitilla avuksemme rientää jälleen kolminaisuus *ihminen-tahto-tekniikka*.

Subtitld on upealla teknisellä näkemyksellä rakennettu tekstitysohjelma! Muokkaa, selkiytä, käännä, juonna, tee kulttuuritekoja!

Subtitld lukee tekstitiedostomuotoja SRT, SSA, TTML, SBV, DFXP, VTT, XML, SCC ja SAMI. Vakiollisesti kirjoitetaan SRT-muotoon.

Lisää, poista, jaottele, uudelleenajoita, muuta kirjasinmuotoa. Käyttöliittymä on yksinkertainen ja helppo oivaltaa vaikkakin työkalujen kirjo on laaja. Voit aloittaa työn heti!

Subtitld sisältää myös kokeiluvaiheessa olevan automaattijuonnon puheesta tekstiksi tarjoten usein ainakin POHJAN varsinaiselle työlle.

Hykerryttävän huikeaa, vai mitä? Eikä tässä vielä kaikki kuten kunnon myyntimies sanoo; Subtitld on lähdekoodiltaan vapaa ohjelmisto ja lähtökohtaisesti Linuxille suunnattu.

Myyntimies saa tällä kertaa säkkiinsä rahan sijasta kuitenkin lähinnä luottamuspääomaa; Subtitld on ilmainen. Ilmainen kuten perjantaiolut!

Ubuntu-käyttäjät voivat ladata tekijän itsensä ylläpitämän virallisen snap-paketin napsautuksella ohjelmistokeskuksesta. Arch-veikot arvatenkin turvautuvat johonkin muuhun, epäkäytännölliseen säätämismuotoon /s. Moro taas, @Archlinux_wanna_be 🙂 (Linux-sauna)

==> https://snapcraft.io/subtitld
==> https://subtitld.jonata.org/
==> https://gitlab.com/jonata/subtitld

✏️ Linux-sauna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *