Vaihtoehtoiset internet-selaimet – Ephemeral

Uudet selainsodat piristävät eloamme jälleen, monestakin syystä. Useat kokevat vaihdontarvetta jokapäiväisen selaimensa suhteen teknisten syiden johdosta, jotkut taas vaikkapa siksi, että tekniset projektit ovat alkaneet harrastaa jopa mielipiteenmuokkausta.

Cassidy James Blaede on tuttu suositun ja käyttäjäystävällisyyteen tähtäävän Linux-jakelun elementary OS:n kehittäjä. Kipinän Ephemeral-selaimeen värähti omien sanojensa mukaan Firefox Focus projektin kautta.

Ephemeral toimii vain ja ainoastaan incognito-yksityisyystilassa. Pysyvät evästeet tai käyttäjän tietoja ja selausta nuuskivat seuraimet eivät kuulu Blaede:n näkemykseen.

Salasanoja ei tallenneta ja kaikki edelliseen selausistuntoon liittyvät tiedot poistetaan. Se parempi vaihtoehto myös pankkiasiointiin?

Jok’ikinen Ephemeral-ikkuna on itsenäisen erillinen selainmoottorin toimija. Tämähän merkitsee sitä, että sivut pidetään toisistaan tyystin erillään. Esimerkkinä: kirjaudu sähköpostiisi yhdessä ikkunassa ja toisella ikkunalla ei ole käryäkään kirjautumisestasi.

Kolmansien osapuolten evästeet saavat puhua kädelle; ne estetään vakiollisesti päättäväisen ilmeen kera. Vakiollinen hakukone on se yksityisempi vaihtoehto DuckDuckGo.

elementary OS:stä (se BTW, kirjoitetaan pienellä) on ollut bamlaa Linux-saunassa viimeaikoina, joten eoS:n oma AppCenter saa kunnian olla tässä ensilinkkinä. Mikäli siis käytössäsi on elementary OS; asennus onnistuu napsautuksella tuon ohjelmistokaupan kautta. Selain on toki ilmainen!

Kehitys jatkuu ja itsenäinen Ephemeral ei ole vielä luvatussa maassa mutta ehdottomasti jo kokeilun (+kehityksen kannalta ratkaisevan tesminnön!) arvoinen.

♦Asenna snap-pakettina (Ubuntu) ==> https://snapcraft.io/ephemeral

♦Lähdekoodi ja kehitystyö ==> https://github.com/cassidyjames/ephemeral

✏️ Linux-sauna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.